Pazartesi, Aralık 6

Dünya Tersine Dönseydi...


Dünya tersine dönseydi ağda ve epilasyon derdinden kurtulurduk fakat tıraş olmadığımız takdirde göbeğimize kadar uzanabilecek çok ahenkli sakallarımız olurdu.

Dünya tersine dönseydi manikür, pedikür derdimiz olmazdı ama koskoca ellerimiz 46 numaraya varan ayaklarımız olur, kendimizi çok kötü hissederdik.

Dünya tersine dönseydi aşk acısını daha alçak dozajlarda çekip atlatır, acı bize teğet geçtiği için büyüyemez hep çocuk kalırdık.

Dünya tersine dönseydi alışveriş zevkimizi kaybeder, alışveriş merkezlerinde mağaza kapılarının önünde sıkıntıdan patlayarak bekler dururduk.

Dünya tersine dönseydi kaşlarımızı muntazamca aldıramaz, tek kaş halimize bile rötuş yaptıramaz yaptırsak da utana sıkıla belli oluyor mu acaba diye gezer dert üstüne dert alırdık.

Dünya tersine dönseydi topuklu ayakkabı çilesinden kurtulur, topuklu ayakkabının insana verdiği kendine güven hissinden de mahrum kalırdık.

Dünya tersine dönseydi kibarlığımız itibar etmez, konuşmalarda araya sıkıştırmak için daha çok küfür bilmek zorunda kalırdık.

Dünya tersine dönseydi fazla kilolarımız bize o kadar da dert olmaz, göbeğimizi sıvazlaya sıvazlaya gezebilirdik fakat spor salonlarındaki baklavalı gençler en büyük kabusumuz olurdu.

Dünya tersine dönseydi dırdır edecek daha az konumuz olurdu ama üzerine dırdır edilecek daha çok konu yaratırdık.

Dünya tersine dönseydi fön fırçası, maşa, törpü gibi oyuncaklarımızın yerini sadece bir playstation konsolu alırdı.

Dünya tersine dönseydi bir gün sarışın, bir gün esmer, bir gün uzun saçlı, bir gün kısa gezemez, tek renk ve taş çatlasın 3 modele mecbur kalarak yaşardık.



Dünya tersine dönseydi üstsüz güneşlenebilmenin dayanılmaz hafifliğini yaşarken üstsüz oluşumuzun beş para etmediğini fark edip hezeyana uğrardık.

Dünya tersine dönseydi 3-5 kişiyi aynı anda idare etmeye çalışmaktan yorgun düşer, çabuk yaşlanırdık.

Dünya tersine dönseydi ah eden değil, ah alan tarafta olur, durmadan yüksek gerilim riski altında yaşamak zorunda kalırdık.

Dünya tersine dönseydi ilerleyen yaşlarımızda ‘superstar, diva’ gibi rol modellerimizin yerini ‘azgın teke’ler alır, karizmamız yerle bir oldu.

Dünya tersine dönseydi 2 sosisli,3 ıslak hamburgeri tek seferde götürebilecek kudretimiz olur, yedikçe şaşar, şaştıkça doymazdık.

Dünya tersine dönseydi makyaj derdimizden kurtulur, kapatamadığımız mor göz altları ya da ortaya çıkarılmayı bekleyen rujsuz dudaklarımıza bakar bir of çekerdik.

Dünya tersine dönseydi tuvalet yapma konusunda şekilden şekle girmez, ayakta şipşak halleder, bu seferde uzun tuvalet dedikodularından mahrum kalırdık.

Dünya tersine dönseydi saçlarımızın kırılma riskinin yerini, saçlarımızın dökülme riski alır, kel kalınca karizmatik olmanın yollarını düşünüp düşünüp kafa patlatmak zorunda kalırdık.

Dünya tersine dönseydi karşımızdakinin gözlerinin samimiyetine değil, göğüslerinin samimiyetine bakar, bakmaktan gözlerimiz yorulur şaşı olurduk.

O yüzden yatalım kalkalım dua ederim iyi ki dünya tersine dönmemiş!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...